neina+zaquan

Daisypath Anniversary tickers

Thursday, December 23, 2010

..over the selat tebrau..

Hey you! Welcome to the second entry for tonight. Hehe. Now I’ll story about Singapore! Huhu.. it just a small country but they have Universal Studio! Hoho. I met Charlie Chaplin, Woody Woodpecker, Betty Boops and ramai lagi. Rase cam kat obersi pule. Huhu. 1 day at USS is not enough for us. Hmm. Feel like wanna come back again. Huhu. I’m so disappointed because can’t play the roller coaster due to it was under construction. Eeee...so sad laa! Egypt’s roller coaster was great! Awesome! Hmm. There are other types of game that I don’t know the name. Huhu. Flying chair maybe was make me feel like. Oh no! This is not the way I want killed myself. Has been sit on the chair and just used the safety belt on my waist then I was hanging on the air. It moves too fast! I was shouting and peoples were look at me like eeee..budak ni..glabah btol.. huh! I don’t mind. Huhu. Okeh stop talking about the game. (padahal da xtau pe lg game yg ade. Huhu. ) the best is we ran faster to get the turn for having only one snap with the “actors and actresses”. Shrek! I love u too! Huhu. Okeh giler. Hehe. Stop here okeh. Aha stop for USS laa. Huhu. Next day we just were walking on the street. Bugis street. Arab Street. Oh! We were walked on the road. Orchard road. Okeh. Bugis street is quite similar with Petaling Street. Arab Street provides the most beautiful shawl! Oh no! I’m adored with it but unfortunately it too expensive. But actually it suit with their pattern, style and quality. Hmm. Pasni dating nak borong byk2. SGD39 x RM2.41. okeh that is one of the shawl’s price. Huhu. We walked and walked sampai kaki nak tercabut. Dah la time nak masok tu terpakse move faster sebab takot kne tinggal bus. ehem. Actually nak berebut tempat duduk. Huhu. Naek MRT yang laju giler. From Orchard Road to what station I not remember, it has about 7 stations before arrive the destination. No more seat ok! Okeh because of all of them do not know who I am so I’m sitting on the floor. Huhu. Duduk bersimpuh ala2 pompuan melayu terakhir. Everybody looked at me. Mesti diorg cakap “isy budak ni jakun pe”..haha. Whatever! Okeh. Don’t know ape lagi nak type sebab kalo nak story all things happen memang sambung blog orang laen pon xabes2. Huhu. Conclusionnye tersangat amatlah puas ati ngan vacation ni. Suare ak masih lagi xbaek2. Garau macam jantan. Haha.

..walk2..

After few weeks have no post, so tonight I’ll post 2 entries. This is the first entry which is about my holiday at GAMBANG WATER PARK. Oh! Its great peeps! I can’t say by words or voice because it is like waaa....enjoy giler. Just imagine our parents enjoy the k-box. My parents use one tube together played the slides. It so sweet you know. At night we went to fun fair. Near our rooms. It is small but the games provided are awesome! We were shouting like crazy people and back from Gambang my voice was like eeuuwww...ni laki ke pompuan? Huh! Okeh. Like I said before, can’t say by words or voice. So, I’ll stop here. See you at the next entry. Huhu..

Friday, December 10, 2010

..HaSiLNyE SeBuAh kESaBaRaN..

Alhamdulillah. tenkiu Allah untuk hikmah yang Kau berikan ini. Sekarang baru aku nampak betapa besarnye erti kesabaran itu. Tenkiu sangat2 kerana Kau tidak mensia2kan kesabaran aku selama ini. Kesabaran aku menghadapi segala yang aku hadapi. Inilah hasilnye. Alhamdulillah. Kini segalanya sudah terjawab. Aku dapat ape yang aku harap2kan. *big smile*

Tuesday, December 7, 2010

..KaD jEmPuTaN KaWEn aKu..

kawen sana. kawen sini. kawen situ. almost everyday aku dengar ade orang nak kawen. haisy. tergugat iman aku nieh. aku pon nak kawen jugak! hihik. okeh. baru 2 weeks menceburkan diri dalam bidang kerjaya, aku da dapat 2 invitations. officemate kawen. officemate bertunang. sumernye berkaitan menuju ke alam berumahtangga. haisy. iman aku memang tergugat. akibatnye aku sekarang ni always in mood nak kawen. okeh. nak wat request kat boipren.

bb:kumpul duit banyak2..jom cepat2 kawen..

Thursday, December 2, 2010

..memang patot pilih..

It’s already 4 days worked at BR Muar branch. First impression? Its great dude! Cool! Really love working there! Staffs there are really supportive, sporting, cool, happy go lucky. We’re work under the lower pressure. Just working there, I already have been invited for the annual dinner on this Saturday. Wow! How cool they are. Yesterday they celebrated birthday for the November’s and I was included! Oh! How lucky am I to be there with them. Even its just 4 days to be part of them but I felt like it was too long to know them.

Ya Allah! I really am grateful to You for this fate You gave to me. After almost one year I faced lots of suck things at Segamat, at last I got what I really want. The peaceful and happiness. I really hope it will be stay till eternity.

To BR’s staffs, do support me and teach me for which I do not know. All of you were my strength right now. Thank you all!

Sunday, November 28, 2010

..party kanak-kanak..

After long time have no my own birthday party, at last this year I got it. Yeah. It’s cool dude! It’s only a small party. Guests invited are my sweetie nieces and handsome nephews and also my hot cousins.

Thanks guys.


Thursday, November 25, 2010

..foot note..

Peoples come and go. They love then hate. But you still stick with me. Accepting me for who I am. You were being by with me in every way. We love each other. Sometime we fight for a while. Then getting loving. Even we had fight for many time since we getting couple few years ago but we still together. We don’t leave each other. We always try to improve ourselves. We never forget ask for forgiveness if we’re doing a mistake. We always try to make our partner happy.

My dear, your love makes me stronger to face anything happen because I know wherever I stay there is you beside me. I always hope we’ll be meant to be together. Really hope Allah will hear our request. Really hope Allah brings us in a good way. Even I’m not melting with you but I was falling in love with you.

Oh my happiness, I hope you’ll be stay with me and him now and in future. Forever.

Peoples can say and think in bad way if they have and want to but I won’t care either way as long as we’re happy in our way. in the way that getting bless from Allah.

ya Allah. I'm begging to you please make my dream comes true. Aminn.

Wednesday, November 24, 2010

..I'm comin';;

4 more days left before I become a practical trainee. Doing practical training at Bank Rakyat for sure will gives I bit more knowledge. And of course I’ll be seat in the P&C areas. OMG! How can I perform my work then? Am I will do the best? Am I able to obey all the rules? Hmm. It’s okay. Try your best Neina.

Too many things stuck in my mind. It makes me more nervous! Oh! How about the rest time? How about the pray time? How long can I left my work for eat, pray, make up? How the situation there? How friendly the staff there? Can I feel at ease work there? Yeah. Too many questions asking me!

Whatever it is I’m very exciting to do my practical. Oh Bank Rakyat! Here I come! Accept me as one of your employee, teach me what I do not know, let me know if I’ve do a mistake. Thanks for approving my internship application.

Hopefully everything will be okay.

Bank Rakyat bank pilihan anda!

Saya mesti pilih!

=)

Tuesday, November 23, 2010

..setitik air mata untukmu..


just wanna say that terharu giler biler my friend post this at his FB!


just a short note for u -
->

ko da wat aku mengalirkan air mate..baru semalam aku teringat time kte sme2 g mkn kt warung wireless..kt kdai abg bege..gosip sme2...tp ae ni ko da post cmtu..aku windu!!waaa!!!!u r one in a million..

even i haven't many friends but having a friend like u were enough to make me happy =)

friend till eternity.........




Sunday, November 21, 2010

..aku da besar..

21st november 2010
new ages -->
22 y/o
new hopes -->
may this new ages bring more joy and luck in my life today and in the future
::new life::

thanks Allah because still give me a chance to live in this world till now..need Your bless in my life..really hope dat i'll be a good muslimah..amiinn..

thanks my friends for the wishes..

thank my family for your support and love..

thanks my love for being by with me..

Thursday, November 18, 2010

..happy eid adha..

..gossip girls..

..lovely family..

..enjoy the day with my relatives..

..the sopaness boy.. (dedet)

happy eid adha to all muslims..

Thursday, November 4, 2010

..PeNiNgLaH nGaN BaU aWaK..

lame xbebelog..malam ni ak nak cuik siket kesempatan untuk mengepost sesuatu..huhu..bukan mengenai virus final exam yang hampir mengcorruptkan pale hotak ak..tapi tentang sesuatu...........

aku same gak cam gf2 len..bile nk jumpe bf jer..mule ler curahkan perfume segelen..kengkononnye nk bia bf tu cair ler ngan bau wangi aku nieh..haha..tapi bf ak nieh lupe nak beli insurans mulot agaknye...ngan rase bongkaknye ak jumpe die ngn bau wangi2..die buley cakap...

"ayang pakai one drop eh?kan?betol kan?adoii...pening la pale b bau..kuat sangat..pasni jangan pakai lagi r.."

aiseymen..aku punye bengang..huh!saba2..relax..tp ati aku da panas ni..dok dalam bilik tido berekon ni pon buley bpeluh2..ngan rase xpuas ati ak memprotes..

"hekeleh..da tu jer perfume yang ayg ad..nk bli escape CK yg ori tu memang xmampu ler..kalo bising nau..g r belikan perfume.." (ngan ati yang panas membara..jantung bdegup cam nak tcabut menahan bengang)

haa..hamek ko...kene marah ngan ak..suke2 jer nk complain bau perfume murah ak tuh..(ekceli ak pon xbape..tp da xmampu nk beli yang mahal..)huhuhu...

dalam ati aku membebel2 non stop..namun tidak ku sangka bf ku mengotakan permintaan ak..hoorrreeeyyyy!!!!!!!!!!!!!!!!aku dapat perfume baru..hihihik...

first time beb bf ak wat suprise yang ak xdapat detect..haha..terkejut+terharu+suke sangat3!!
now no more PENING LER BAU PERFUME AYG.........sebab bau ni bf ak yg pilih sndiri..tanx cyg..


jeng3..tetibe jer bf ak bg beg nieh..*ati da bunge2*

ak yang memang xpenyabar ni ngan excited menjengah tengok pe yg ad kt dalam tu..mane ler tau kot2 bag jer yg gempak..hoho

okeh..nak bukak depan die,,t cam ape plak..padahal ati da memberontak ni..tangan da gatal2 ni..hoho..bile da blek..ngan gelojohnye ak pon kuakan kotak itu... =)

ak belek2..nk bukak ke x??haisy..tetibe lak jadi jakun..haha

jeng3......aku dapat perfume... *wink*
Japanese Cherry Blossom..
memnag cair ler bf aku bile bau..
hahaha....


p/s:tanx a lot cayang..ayg suke sangat3....pasni nak present len plak laa..hihik..

Thursday, October 21, 2010

::forgiveness::

kepada sumer kawan2 dan musuh2 (jika ada) yang disayangi..di sini saya ingin memohon maaf di atas segala kesilapan yang telah saya lakukan..*mak kate mintak maap bukan tyme raye jer*

semoge kiter sumer mendapat keberkatan and keredhaan dari Allah Taala..semoge kiter sama2 berjaya mendapat result yang cemerlang semester ini..semoge kiter sama2 pegi praktikal..semoge kiter sama2 grad on time dalam ijazah kelas pertama..semoge Allah merahmati kiter dan memakbulkan doa kiter..amiinn..

Sunday, October 17, 2010

..ketenangan..

wah3...betapa nikmatnye duduk kt uma ni..hanye tuhan jer yg tau...da xpayah bercakap ngan dinding lg..buley tgk tb suke2 ati..buley makan macam2..xpayah nak terpikir2 lapar..buley g kedai bile2 jer...xpayah risau xde duit..kesimpulannye buley mengamalkan hidup normal cam dulu..huhu..memang cam dalam syurga...baru 2 hari kat uma..aktiviti harian aku..

tido..bangun..makan..tengok tb..tido..on9..

::memang cam dalam syurga..haha..::

no more stress..
no more suare2 sumbang..
no more HOME ALONE..

Thursday, October 7, 2010

~PreGraduationNite~

PreGraduationNite
Equatorial Hotel
Friday
01 October 2010
1 Malaysia




Wednesday, September 29, 2010

..DIVA..

hohoho...3weeks have no post..bz ler katekan..asemen melambak2..bertimbun2..oleh kerana da lama xberbelog..di keheningan malam ni terasa cam nak post entry yang touching heart laa..huhu

bile masa berlalu..antara sedar atau tidak..kiter da melalui masa2 itu mungkin dengan penuh kesilapan..mungkin sentiasa betul..tp tipu lah..mana ade orang xpenah wat silap..yes..dats it..itu ler yang nk dibentangkan sehingga akan meleler lah air mate pembaca2 belog aku ni..

aku merindui detik2 itu kawan2ku..

kepada mereka yang berkenaan...

aku sangat merindui detik2 itu..kenakalan bermula dari part 2..korang ingat x yang name kiter kene potong dari clas ctu sebab xpenah datang..then kiter tulis kt attendance tu..(masok semula)..haha..xde sape yang berani wat camtu..siap tanye lg kt ustaz sidek tu nape nme xde dlm list..haha..kiter memang nakal..

korang ingat x memalm bute pkol11.30 kiter 1 geng g bilik lect yang gelap nak mampos tu sebab nak anta asemen...huhu..siap tampal notes gtau kiter submit on dat date..kengkononnye xanta lambat ler..huhu..wat asemen 1 nite b4 nak submit..bile asemen xsiap..pe lg..ponteng ler..haha...nakal betol kiter..belom kes datang lambat..bukan 5, 10 minit..tp setengah jam lambat..haha..tp lect xbuley wat pape..sebab biler test,result kiter power..huhu..

korang ingat x saat2 manis berlari berkejaran ngan pakgad?landasan kete api..haha..xlaen xbukan sebab rambut korang cam lampu suloh n baju aku cam xckop kain..haha..

korang ingat x kiter gadoh ngan wing capt..pastu xpasal2 ak plak jd wing capt..time tu wing kiter la yang paling bermasalah..time gotong royong perdana orang sumer da g beratur..kiter ngah membongkang lg..degil betol kiter...

kornag ingat x time final..kiter saty up..ngan bju tido tu kiter berlari g amek air kat water cooler sbb nk makan megy..hehe..korang ingat wing party kiter yang best giler tu..

pastu korang ingat x peristiwe overnite???perisitwe yang memecahbelahkan kiter sumer..yang mnejadikan kite bukan lg 1 DIVA..kiter hilang sorang kawan..mase tu masing mengaku diri sendiri betul..aku pon xtau nak cakap ape..hanye korang yang terlibat jer yang tau perkara sebenar..tp pastu kiter da mintak2 maaf kan?tp kiter tetap xmacam dulu lg..

bile da abes diploma..masing2 bawak haluan masing2..aku futher degree kat segamat ngan waheda..but at the end..kiter gadoh bdue..hnaye kerana seorang lelaki yang masok dalam hidop ko yang hakikatnye aku xamek tau pon..kiter gadoh sampai putos kawan..yer..memang aku xbuley timer bile kawan yang aku sayang sanggup ke tepi kan aku untuk orang asing itu..sebab tu susah kiter nak bkawan lg..

tp utk pengetahuan ko..selama kiter bersama di peringkat degree ni..aku sayang kat ko sebab kiter tinggal bdue jer diantara geng kiter yang laen..tp xpe la..itu keputusan hidop ko..semoge ko berbahagia ngan die..

sekarang kiter sumer bukan lg DIVA yang dikenali time diploma dulu..kiter adalah diri kiter sendiri yang membuat keputusan untuk tidak bersama..kiter xmungkin akan jadi macam dulu lg..sebab tu la itu sumer dipanggil kenangan..even ade antare kiter yang xnak/xingin nak ingat lg..tapi tu hak masing2..

untuk kawan2 aku..walaupon kenangan2 tu pahit+manis..aku tetap akan mengingatinye..terutama kenangan kenalan kiter dulu..

diri kiter sekarang da dewasa(kononnye laa)..dats y perangai pon da dewasa..xde kawan pon xpe..huh!

Saturday, September 11, 2010

..RaYe + KaYe..

seronoknye hari kaye nie..eh2..silap pule...hari raye laa..hehe..aktivitis hari raye??

1..makan ketupat,rendang,lodeh dan macam2
2..makan kuih raye
3..makan menu sampingan
4..bermaaf2an
5..mintak duit raye

haa..aktivitis ni mesti la dilakukan mengikut turutan di setiap uma yang didatangi..kalo xwat yang no 1-4 tu memang xmerasa la nk dapat yang no 5 tu..huhuk..nyawe tu..haha..InsyaAllah this is the last eid i collect the duit raye..nest year is turn to give duit raye..maka anak2 sedaras da semakin bertambah..huhuk..

if now i melaram with handbag sebab nak collect duit raye..after this melaram with handbag because need to bring lots of duit raye..

syoknye raye! =)


..melaram dengan baju raya baru..

..ni ler muke orang da keje tapi dapat duit raye lagi..unfair!huhuk..my duit raye jangan lupe yer..=p ..

..a whole families being gathered together in one snap but i was not around there! =( ..

..my beloved family..our theme for this year is grey..


Thursday, September 9, 2010

::HaRi LaHiR = HaRi RaYa::

HAPPY EID MUBARAK TO ALL!!
BUT HAPPY BIRTHDAY TO U FATIN AZATY AZHARI!!

cha..ko memang bertuah taun ni..bday ko on 1st Syawal..aku windu banget kat ko..esok orang len gi beraya mintak duit raye..tp ko buley mintak adiah raye skali..huhu...memang masyuk la ko...

i took this chance to wish u:
happy birthday for the 21st..
may Allah always give His bless in whatever u do..
good luck in your future..
friends till eternity =)

Fatin Azaty

Tuesday, September 7, 2010

::uNtUk Mu YaSMiN aHmAd::



okeh..da bape kali post entry yang hangin PMS xbetol..now da xmarah lagi sebab da nak raya..kire maafkan jela..kali ni nak wat announcement untuk korang supaya tengok siter muallaf..

bosan?ngantok?xbest?huh..korang ni xbejiwe seni ler..huhu..ekceli group ak wat assignment CTU yang bertajuk MENGANALISA HUBUNGAN ETNIK DALAM FILEM2 TEMPATAN @ ANTARABANGSA dan kami telah memilih filem MUALLAF..

setelah berhempas pulas mengkaji film tu..rupe2nye banyak isi tersirat yang terkandung yang nak disampaikan oleh arwah pengarah tapi sedihnye film tu xdilepaskan..after pemergian arwah
baru citer tu dikuakan dan ade beberape babak yang dipotong..

film Malaysia tapi susah nak dpt pelepasan di Malaysia..sedangkan di negara luar, film tu da dapat banyak penghargaan dan anugerah..film ni amek perbezaan mase lebih kurang 1year nagn Singapore untuk ditayangkan kat Malaysia..

untuk Allahyarhamah Yasmin Ahmad ~ sesungguhnye film mu memang memberi impak yang besar kepada penonton..ur films brought lots of knowledge n nilai2 murni..u'll never been replace..


ku rela berpanasan berjubah hitam untuk mempresent citer Muallaf =)

group Muallaf vs group Hairspray =)

Thursday, September 2, 2010

::nape jadi kat anak mak::

nak meleleh air mate bile terngiang2 suare sayu mak berkate "mak pon xnk bende camni jadi kat anak mak..tp nak wat camne"..hmm..nk wat camne mak..da ni nasib anak mak..anak mak istimewe..xde orang laen macam anak mak..sebab tu xde orang bley paham anak mak..anak mak xpandai..anak mak terpakse bekerje keras untuk jadi pandai..tp orang xpaham..mak jer paham ape yang anak mak tnaggung..orang bangun suboh tp anak mak baru nk masok tido..selalu camtu..tp org laen xnmpk.mak jer yang nampak..orang laen xblaja pon da buley pandai..tp anak mak x mcm tu..mak jer tau camne sedihnye anak mak bile jd camni..orang laen xtau pon..malah xamek tau pon..diorg cume tau amek kesempatan jer..mungkin ni da ketentuan untuk anak mak..mak doakan lah 1 ae nanti anak mak akan lebih berjaye dari orang laen..anak mak bejanji akan wat yang terbaek..susah skang xsemestinye susah selamenye..neina sayang mak...

Saturday, August 28, 2010

::u deserve for this::

BETRAYER!BACKSTABBER!

yes u r!!!!!!!!!
u deserve to get that title..............................
i hate u........................
i'm regret to know u.........................
forgiveness????????????
i don't think so.................

kalo ikot rase ati yang penuh setan memang aku doakan ko dapat lagi teruk dari ape yang ko da wat kat aku!!!!!!!

its too much!!!!!!!!!!!
that's my work!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
i do it alone!!!!!!!!!!!!!!

sampaikan hati ko wat aku camni sedangkan ko tau aku da banyak kali mengeluh orang wat keje xbetol...

aku doakan supaya ko sedar pe yang ko wat..
supaya ko tau yang ko lagi terok dari orang2 yang ko kutuk...

p/s:ak da xbleh sabar ngan ko!

::tin kosong tingtong::

seorang cikgu bertanye kepada muridnye.....::murid2,ape itu tin kosong?
seorang murid dengan excitednye menjewab....::orang yang banyak cakap but the fact they r nothing!

yeahh...thats it..janganlah kiter jadi tin kosong yer...petah berkata2 tapi xreti wat keje..kalo petah bertanye xpe..ni petah ehem2 jer..tuutttt.....maaf siaran tergendala...

janganlah kiter cakap xserupa bikin..join orang bercakap bout orang tu..then gi kat orang tu sebab terasa ati ngan orang ni..huh!haa????terasa ati??aik?ade perasaan ker?very der!

layak kah kamu berperasaan marah,sakit ati,geram dengan orang ni bile orang ni marah ngan kamu di atas kesalahan kamu sendiri?ooppppsss......orang yang berlagak die betol memang ler ade perasaan itu..

hmmm...da la..mls nk type panjang2..wat lenguh tangan jer...bak kate koko faeza...malas nak layan orang yang over sensitif ni..

Monday, August 23, 2010

::cUbE TeNgOk SeLiPaR aKu::

ae ni ae isnin..nak post bout my trip to JB -->rumah seri kenangan & cheshire home <-- tapi pict xtransfer lg..since my bluetoth device ni bermasalah..tpakse ler gune USB..tp USB kt uma pule..

okeh..back to my main topic..ae ni siapkan slide untuk presentation RE esok..jam da pukol6.00..ak pn nak g bazar ni..perot da lapa..tapi ujan pule..ngan sepantas kilat aku pon nek atas n amek payung..alamak aii..payung busuk pule sbb ae tu lupe jemur..basoh jap ler..as usual dalam uma mmg pakai seliper bilik..

then stret bgegas nek kete salwa sbb nk g beli adiah untuk presentation esok..dalam kete.......

ati aku berkate2..
"nape cam ringan jer seliper ak ni..selalu pakai seliper crocs tu melekat kt kaki..tp pehal plak ni cam longgat semacam jer.."

aku pon tengok ler ke bawah...alangkah terkejutnye lantas ak menjerit..
"sarah!tengok la seliper ak ni!!aku pakai seliper bilik...hahaha...."

alangkah terperanjantnye aku..haisy..ni gara2 basoh payung ler ni..ngan segan silu nye..aku berjalan kat bazar tu ngn seliper bilik tido!haha..

Wednesday, August 18, 2010

::SeBab kO BuKaN sPiCe GiRLs::

kata-kata ko adalah hot & spicy dan juga mamee kari berapi..so, aku dedicate lagu ni khas buat ko..supaye ko jadi macam spice girl..

~if u wanna be my lover.........friendship never end~




p/s:bukan if u wanna be my lover....................friendship will be end?
renung2kan ler....................... =)

Tuesday, August 17, 2010

::YuSof tAiYub PeRiSa bUbuR Mc.D::

alahai timah..angkara kekhusyukan menjawab test PF, terpakse berbuke ngn kurma ajer..uhuk..makcik bus kuning pulak drop kan kat depan Mc.D..nak tunggu die pusing amek bawak balek uma hamboih memang lambat..nak taknak terpakse ler menumpang duduk kat tepi mc.d tu..nak buke kt mc.d tp takot nant tibe2 makcik tu sampai..terpakse ler menunggu lagi..meleleh air liur tengok orang kat dalam tu dengan burger masing2..meje sebelah tu makan bubur mc.d yang memang sedap pulak..adeh..memang dugaan..naseb baek ler akak mc.d tu sedekahkan sebiji kurma untuk dimakan bile berbuke..sedih betol mengenang naseb..uhuk..tapi sape sangke buah kurma tu rase mcm bubur mc.d..haha..tu dalam angan2 aku jer..

okeh..aku sebenarnye xde idea nak tulis..point utamenye nak gitau ae ni buke ngn kurma sebiji jer..huhu..

p/s:bawak la kek atau coklat di dalam beg anda walaupun anda berpuase =)

Thursday, August 12, 2010

::NaK SaNgAt iKoT::

haa..nak sangat ikot kan?hamek ko..huhu..
okeh..da lme x post kt blog ni..almaklum terlalu bz mengedit aessigment yang da "edit"..haha..padan muke ko neina..len kali cari ler group member yang boleh harap banyak..kalo boleh harap siket jer memang xboleh harap ler..huhu..

okeh..bukan nak citer pasal assignment "terbaek" tu..tp nak citer pasal aku yang nak ikot sangat gi kelantan kan...huhu..nape nak sangat gi sane?sebab itu kan uma ke 2 aku..xsah kalo xpegi every year..haha..kelantan memang best..best sebab dapat abeskan duit..huhu..xde brand??its ok my dear..yang penting cantek dan puas ati..watpe kalo beli barang berjenama mahal2 tapi xcantek?kalo setakat nak kejar kemahalan jer..bek xpayah..betol x?betol3..huhu

on friday after claz aku teros bergegas pulang ke umah..sampai uma da petang..after isyak stret gerak gi kelantan..nek bus..syoknye!bukan cepat express ke mayang sari ke..ni bus persiaran okey..my mom sewe bus khas untuk kami sedare mare ke kelantan..ala2 rombongan cik kiah gitu..huhu..

sampai kelanatn stret tuju ke rantau panjang kire2 pkol9 cmtu ler..da sampai kelantan ape yang dituju dulu??ofkos ler breakfast..huhu..makan megy sup yang hamboih sedap kat warung sebelah al-ikhsan tu memang terbaek la..tu ler salah satu sebab nape aku nak sangat ikot g kelantan..huhu..bukan tu jer..pagi2 tu aku pekene nasi kerabu gak..pergh..memang mantap..da xde istilah diet time tu..haha..

bile perot da kenyang..ape lagi..serbu ler kedai2 kat situ..even belom bukak sepenuhnye tapi kami tetap teruskan perjuangan untuk menghabeskan duit..haha..tp sebenarnye hajat di hati xnak supping2 sangat..namun apakan daya nasi telah menjadi bubur..duit pon da lebur..haha...

bejalan bertiga bersama adek ku n kazen ku k.hajar..diorg ni memang xreti+xpandai menawar langsung..huhu..aku?aku ler jurutawar diorang..haha..ble da dapat murah nak pule xnak bli kan..msti ler beli..huhu..k.hajar?die tu bile ak bli die pon beli..aku?same ler camtu..haha...

kesimpulannye: membeli belah adalah treatment yang terbaek untuk orang yang stress n tension.. =p

Tuesday, August 3, 2010

"weyh..dalam tu dak class korang eh?suroh diorang manners sket k..kalo nak masok pon tunggu la kitorang kua..manners sket k..bukan ae ni jer..last week pon same.."

huh!what the fcuking of that gurl sound me like that??!!who she thinks she is??diva ker??hot girl??or one of the most beautiful girls kat uitm tu?huh!dont u ever ask people to be manners with u if u have no manners at all!!why not u just sound that persons directly?should u show your "power" at the back stage?huh!jangan bajet sangat la beb..do not grad your diploma level yet but was act like you are toooooooooo good!wish you bad luck!haha..hamek ko..

da la amek claz orang then nak blagak bagos..baru diploma kot..xhormat orang langsung..its rude darl!!our claz lesson start at 2 p.m okeh..tapi korang kua claz tu cam itik pulang petang..heellllooooo2!!!!thats not reban itik okeh!

and u lucky actually because at that i was speechless..huhu..mulut nie tak terdaya nak bersuare sebab pending jap..ngah syok2 borak2 kat lua n xtau pe yg jadi kt dalam claz tu then tbe2 kene sound cmtu..memang *****....

okeh..relaxneina..actually da xmarah da..tapi cam bengang jap sebab ade orang suroh kte beradab tapi diri die sendiri xde adab..patotkah itu??

p/s:dont put your manners in the pocket okeh! =p

Sunday, August 1, 2010

::keGiLaAn aKu YaNG GiLeR::

there are several factors that make me become extra crazy!

..::aSsiGnMeNT::..
portfolio::otw cri 30 companies! -->minimum 30 okeh!!
FSA::3/4 --> nie penyumbang utame..wat CF asek xbalance jer!
PF::got the journals (nk tnjuk kt puan dlu) --> hopefully it will be accepted.. =(
RE::xde respon -->tertinggal train nih..
BEL:: questionnaire done!(tp kne tnjuk kt sir dlu) -->mr.deepak!please approve it! =(
CTU::3.5/4 -->penyumbang kedue jadi giler sebab xreti wat ayat BM!
SM::xgerak lagi..train delay!tayar tarin tu bocor agaknye..

..::TeSt::..
SM -->4ogos
RE -->14ogos
PF -->17ogos
BEL-->20sept

so,here i can conclude that all of these factors sememangnye buley wat aku jadi mengong! =)

p/s:belaja rajin2..jangan asek berangan jer!

GUD LUCK NEINA!!!!!

Friday, July 30, 2010

::CaReEr LaDy::

.owh my God..please help me..clearkan ler paper ku utk sem nih..29nov2010..date of my practical..then bermule lah kehidupan aku as a career lady..yeah..hope it will be a good starting b4 i go further for my real job..okeh..finish!

Sunday, July 25, 2010

::aCcEpTeD::

pendek tp sendat .. yaa ... ia bermaksud walaupun karangannye pendek tp isi nye padat ..
anak dara pukol 12 baru nak bangun .. belom sempat nak capai tuala g mandi tibe2 ....

~ Dont call my name ~ dont call my name ~ alejandro ~

hp aku bersuara .. sebelom jawab kene tengok nme dlu .. alangkah terkejotnye .. name yang tertera ialah

..:: Ayah Zaquan:: ..

owh my jimmy choo .. ehem .. ehem .. adjust suare dulu supaye xjelas kedengaran seperti baru bangun tido ..

neina: ello semekom ..
ayah Zaquan: ello wasalm..neina katne tu? kat segamat ke kat pagoh..
neina: skang kat pagoh ..
ayah Zaquan: owh..balek segamat bile?
(Ati bedebar2 pabila ditanye sebegitu)
neina: petang ni blek sane..
ayah Zaquan: owh..ni pakcik nk g gegaria kat tanjung..t bleh blek segamat sekali ..
neina: owh .. xpe la pakcik .. neina da bli tiket da .. lagipon da janji ngan kawan ..
ayah Zaquan: laa .. yeke .. hmm .. xpe la ..
neina: okeh .. hehe ..
tut .. talian dimatikan selepas memberi salam dan menjawab salam ..

wah .. bertuah aku .. family in law da menerima .. hehek .. pe lagi .. story mory ler ngn mak .. mak ckp ..

"Hmm .. macam da betol2 setuju jer .. hehe .."

kalo betol la aku da diterima .. Alhamdulillah .. =)
owh Tuhan .. aku hepi sangat2 .. semoga Kau terus membimbing ku untuk menjadi menantu yang baek .. (haisy.. da macam gatal ler pule .. = p)

Sunday, July 18, 2010

::pEmBuNuH iTu TaK sEnGaJa::

okeh..sebenarnye xnak post entry ni..tp terpakse sebab ati ni xtenang selagi xmeluahkan..membunuh tanpe sengaja..yaa...memang xsengaje pon..owh si kecik...kenape kau bermain di bawah keta aku??kau membuat idop aku ae ni xtenteram mengenangkan diri kau yang sudah ku bunuh tanpa sengaje!kalo la aku xbukak radio kuat2 mesti aku bleh dengar suare kau yang menjerit kesakitan dan mesti aku sempat untuk selamatkan kau..tapi apakan daya...semua da berlalu...aku xsengaje melenyek kau..owh..sungguh sadis melihat ibumu membersihkan darahmu..ibu yang menyangka anaknye masih idop...aarrrggghhh!!!!!setelah kau diangkat..ibu mu bagai xtentu arah mencari mu...owh..aku memang xdapat menahan sedih melihat keadaan itu..owh..kuceng ku RAY yang baru semalam kau menunjukkan keletah comel mu..yang baru minggu lepas aku menghantar kau ke klinik..kini kau sudah tiada..dibunuh oleh aku!!betapa kejamnye aku...aku akan merindui perangai comelmu itu...yang sering sesat bile memasuki uma ku..

dan zizie..kenapa kau juga pergi meninggalkan ku..baru kelmarin kau tido bersamaku..silapkah aku kerana membawa kau tido didalm bilik ekon ketika kau sedang sakit?salahkah aku?sayu hatiku apabila melihat kau kesejukan di dalam bilik aku...dan setelah itu kau menghilangkan diri..tibe2 ae ni aku mendapati kau sudah mati..owh tidak!!!!kau la kuceng ku yang paleng comel...mix blood cat ku...owh zizie..kau telah meninggalkan 3 ekor anakmu yang masih kecil...ya tuhan...jahatnye aku 3ae ini.. =(

p/s:aku tersangat sedih mengenangkan kuceng yang menjadi tempat aku menenangkan pikiran telah ku bunuh!!

Friday, July 16, 2010

::aKu SaYaNg KaMu BaNGeT::

idop ni ibarat roda kan..kadang kte kt atas..kadang kte kt bwh..tp kte xkn tau bile kte akn berada di bwh or di atas..tu sumer ketentuan Allah..but as usual la kan..as a human being ni kte memang kalo da berada kat atas mesti xnk pandang bawah lagi..ceh..macam ler diri tu tinggi sangat cam antu galah..huhu..time tu mule r jalan mendabik dada tu..haa..tunjuk dada tu..ooppssss...sensitive issue.. =p but dats the reality babe!n we cant deny it..bile idop da xsusah,mule la lupe kat orang2 yang penah ade time same2 susah dlu..pe kes??takot kesenangan dirampas ke??huh!talk to my leg..haha..

pengalaman mengajar kite untuk jadi lebih dewasa dan dugaan itu menjadikan kte lebih kuat n tabah..berbekalkan pengalaman dan dugaan di dalam mangkuk tepeng (mangkuk tingkat),ak da dapat menambahkan pengetahuan am ku bahawa:

its better to be a friend with someone u do not close rather u be loyal to your close friends!

why i make this statement?sebab selalunye memang orang yang kite rapat itu xkan selamanye ngan kite..dan berkawan ngan org yang kte xrapat tu akn mmbuke mte kte bhwe kte msih ad lg kwn yang care kt kte..people said...sahabat/kawan/member/klik/geng give a diff meaning..but for those yg camni..r they deserved to get that called?

okeh..emosi pule..haha..ekceli nk post bende ni sebab to let my dear darling know who lucky am i because be their friend..big tanx to my darling sisters for being my friends!even not all of u..but it is enough for me..

my darls outside..even kite xpenah rapat n xpenah terpikir untuk jadi rapat..tp i want u to know dat i luv u all so much!!mcm chipsmore..lebih chip lebih coklat..hehe..hepi sangat2 ngan korang..keletah korang..lawak bodoh yang selambe korang..keconcernan korang..sume tu wat aku terharu sangat..korang still nk bkawan ngan aku even kite xrapat bfore ni..accept ak untuk join korang lepak..owh!every single moment ngan korang memang sangat sweetnesses bagi aku..and i'm sure..in future,kenangan yang xseberapa ngan korang la yang akn aku ingat..tanx sbb timer ak seadenye..

to nadia elinna::tanx for your words..(no body are perfect..dan kepandaian seseorang itu adalah dari hati dan akal mereka)..kate2 ko memang bagi semangat kat aku..wat aku jadi lebih +ve..

to baity::tanx for your lawak selambe tu..hehe..kite suke la bile tengok awak ngan sikap awak yang selambe..kelakar..

to megy::tanx for your ears..aku xtau nk citer kt sape lg..ko kenal aku..n aku rse selese citer n ngadu kat ko..n tanx gak sebab selalu tolong aku fotostet manual..

to dalilah::tanx for your support..ko selalu bagi nasihat and ajar pe yg aku perlu wat..tanx sebab sudi dengar citer aku..

to ayu/koko/fyda/aznie/epul::tanx sebab tolong copkan tempat aku dalam claz..(aku selalu lmbat kan =p )

kepada yang laen::tanx for being my friends..InsyaAllah aku akn ingat korang sampai bile2..tanx sebab alwaz suruh aku bersabar.. =)

to kamu yang makan ayam spicy mc.d::tanx sebab membuke mata aku n menyediakan kawan yang ramai untuk aku.. =)

akhir kate..ceh..poyo jer ayat..huhuk..aku harap kite akn sentiasa menjadi kawan..kawen jangan lupe undang aku yer..huhu

p/s:orang yang makan ayam spicy mc.d tu adalah orang yang terasa dirinye dimaksudkan..oppsss....xbleh gtau..hehe

p/s:agak2 meleleh x air mate korg bce mission statement aku nih?haha..

Wednesday, July 14, 2010

::pOpULaRNyE aKu::

wah..tidak aku sangke cempedak dah jadi nangke..haha..terliur aku tengok buah cempedak yang montok2 kat depan uma ni..terase ingin merembat 1..haha..okeh..out of topic..huhu..setelah 2sem setengah..baru ae ni aku sedari bahawa diri ini sungguh popular..haha..nape??xpecaye ke??korang jangan ingat ak xde fans tau..haha..geli aku..

ni aku nak citer tentang kepopularitian ak..bangge r ni der..haha..oleh kerana teramat lah popular..belom sempat aku menjejakkan kaki ke tanah..baru nak turun tangge ni..tibe2 ade seseorang telah menyumbangkan suarenye yang sumbang itu berkata:
haa..yang tu..meh sini kad matrik..

adeh..terkezut aku der..kalo ye pon pakcik gad ni minat kat ak..jangan ler sampai amek kad matrik aku..t orang len xdapat tengok wajah xbape nak cantek ak tuh..haha...dengan rase terkejut ak pon blur2..nak kate pakai baju sendat cam selalu..hmmmm???(berpikir sambil memandang ke bumbung)..xsendat pon..ae ni aku sopan berbaju kurung..lengkap bertudung ala2 muslimah sejati..tp pehal lak pakcik ni mintak kad matrik ak..xkan nk bg kt anak die kot..hahaha...ensem x pakcik??doktor ke??majistret??loyar??huhu...

aku pon menunaikan hasrat aku menjejaki tanah before ak bagi kad matrik ak..ngan selambe badak air kereknye kakak gad tu merampas kad matrik ak..huh!!marah ni...no manners laa..korang tau pesal pakcik gad n kakak gad tu nak sangat kad matrik aku tuh??sebab ak xde sticker NR..hahahahaha...kelakau dowh...pe lah salahnye kalo die soh jer aku g hamek sticker free tu kat opis..hmm...

blom kes kawan ak si hairuldalilah tu..lagi kelakar..ngan bangge,sombong,takbur dan bongkaknye die menunjukkan kad matrik die kat pakcik gad tu..last2 kad matrik die kene amek gak..hahaha...tu r..konpiden nau..huhu...

so,bile kami nak amek sticker NR tu??haa..tunggu r next tuesday sebab on dat day jer ade claz dekat ngan opis NR tu..sepanjang xde kad matrik ni..bile pakcik gad tanye mane kad matrik..
kami jawab:
SAMAN2!!! hahaha....

p/s:;kepada sumer student NR uitm segamat..jikalo korang xde lg sticker tu..xpyh msok uitm k..haha..

Tuesday, July 13, 2010

::KaWan KaH KaMu??::

okeh..da lme xpost entry..malam ni nak post 1 entry..tadi lepak kat lib ngan sara klose lahm, ann san, nadia elinna & baity anuar..as usual laa..gossip session..haha..tah pape la kami ni..but actually lib is the most suitable place untuk bergosip..haha..okeh..back to the main topic..before that,mase ngah bejalan bertige bersama sara klose lahm n ann san..mereka bercerita tentang ann san's new blog entry.. MANUSIA cepat sangat BERUBAH

then tadi aku baru je bace pe yg di postkan tu..hmmm...touching heart gak laa..huhu..but dats the fact..people will leave their friend when they meet someone else..or senang cte yang more better laa...helloo..no body perfect yaa..

tapi pernah tak manusie itu pk yg die tu layak ke untuk memperlakukan seperti tu pd kawan die?padahal before ni pape jadi kawan die tu jela yang ad..sedangkan kawan baru die tu belom tentu dapat menjanjikan kesetiaan pada die as a good fren!guys..kite dilahirkan kt dunie ni untuk belajar something to get something we want..bukan untuk mencari seseorang lantas mengambil kesempatan kat orang tu untuk kepentingan diri sendiri..its rude peeps!

but remember this..people like this will never have a long lasting friend sebab die memang xlayak pon untuk ade kawan..haha..so,betol la quote yang ak gune selame ni..dun judge a book by its cover..even ur fren tu nampak dungu pada korang tp xsemestinye "kawan" baru korang lebih bagos..haha..

pesanan mak kepade aku::orang cantik xckap die cantik..so,org pandai xckp die pandai..lagi 1,org pandai yang kedekut ilmu xkan ke mane pon::

so,xhairan la kalo kawan aku yang bername ann san itu menstatekan::

dr berempat jd bertiga, dr bertiga tinggal berdua...
yg bertiga jadi berempat... macam macam kan...

x fhm aku adakah kerana PERGADUHAN, KETIDAKPUAS HATIAN TERHADAP SATU SAMA LAIN ATAU PUN ADA SEKELUMIT PERASAAN DENGKI.

tp di dini ak nak menyatakan something..ia bukan kerana pergaduhan,xpuas ati or dengki..tp ia krn kepentingan diri sendiri!!nowadays the friendship trend is be ur friend to get wateva u have..haha...

p/s:jangan masak terlebih garam nanti terasa masin.. =p

fakta ini tiada kene mengene ngan org yang idop ataupon yg da mati..renung2kan dan selamat bertaubat..haha..

Thursday, July 8, 2010

::aKU.PaGi.&.TaNgGe UiTM::

huh!today is the 3rd days i went to class (because on monday i got "mc"..haha)..why do not post this story on tuesday??which is the 1st day i went to class..owh..because i was tired!!!tak larat der nak bukak mate..ngan badan yang da lemah longlai..haha..its funny dowh!wa pancit turun naek tangge batu cave uitm tu der..haha..its not because i'm fat..(yuyun cakap aku da kurus..haha..tanx yuyun..) tp sememangnye tangge kat uitm tu sudah mengalahkan tangge batu cave..haha..wa xtipu der..ni betol2 punye..kalo korang xcaye korang g r try test skali..skali jer..huhu..okeh..last nite xpost sebab xbleh on9..internet probs..so,memang ae ni jela mase yang cocok..

sememangnye berat badan aku nak memulekan idop di uitm ni..i have no preparation at all!!haha..jiwe n pale otak aku ni masih lagi terbayang keempukan tilam kat uma nun jauh di sana...keseronokan tgk citer benci bilang cinte..keghairahan shopping..haha..

beb..ppssstttt...skang aku da pandai bgn lambat..huhu...6.30 bru nak tehegeh2 bangun..hmm..bukan lambat sangt pon..haha...tp tu pon susahnye nak bukak mate ni..cam ade setan gemok gedempol yang bertenggek kt mate aku ni..pe r setan ni..g r btenggek kat pokok ke..isy3...

huh..pe r lagi naseb aku kat untuk 1sem kat uitm ni..huhu..arap2 bernaseb baek jela..huhu..guys!pe lg..azam baru yok...huhu...(yo yo o jer aku ni..haha)

aku,pagi dan tangge uitm sememangnye xdaoat dipisahkan..ibarat isi dan kuku..bagai aur dengan tebing..wah..bangge mak aku as cikgu BM bile tau aku berperibahase..haha..